Законите на щастливите отношения - 16 Юли 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Юли » 16 » Законите на щастливите отношения


10:23
Законите на щастливите отношения

Закон за подобието

Закон за подобиетоВ живота си привличаме точно такъв човек, чиято същност е като нашата. Ако сте недоволни от обкръжението си, вгледайте се в душата си. Ако смятате, че не случвате на човек, то това е само, защото вие сте такива. Затова, ако искате да привлечете достоен човек в живота си, станете такъв.


Закон за причината и следствието

Закон за причина и следствие


Каквото даваме, това и получаваме. Отнасяйте се с партньора си така, както бихте искали той да се отнася към вас.
 Закон на любовта

Закон за любовтаВсички ние, и мъже, и жени, имаме голяма нужда от любов. Любовта означава приемане, искреност, нежност, грижа, готовност за отдаденост и носене на отговорност, надеждност, безкористност, щедрост. И колкото повече проявяваме тези качества, толкова повече получаваме в замяна.
Проявление като страх, ревност, зависимост, манипулация, контрол, претенции, упреци разрушават отношенията и нямат отношение към любовта изобщо.

 

Закон за силата на думите

Знаете, каква сила имат думите. С думи може да излекувате, но и да убиете. Силата на думитеВнимавайте в това, което казвате. Етикетите, обидите, упреците създават в душата рана, която е трудно да се изцери. Те имат необратимо действие. Защото в душата на всеки човек живее детето, страхуващо се от отхвърляне. Не му причинявайте болка с непреценени и изпуснати думи. Използвайте силата на думите, само за създаване на сърдечност, комплименти, одобрение, подкрепа.
 

Закон за доверието

Закон на довериетоДоверието е жизнено важно за истинските любовни отношения. Без него човек става подозрителен, тревожен и пълен със съмнения, а другият се чувства като в емоционален капан, защото му се струва, че не му се дава свободата да диша. Ревността е страх от самотата, ниска самооценка и липса на любов към себе си. Доверието е неотменна част от истинската любов.
 

Закон за искреността

Хората често си мислят, че когато си влюбен, това вече е всичко - пред теб е Закон за Искреносттаизпълненият с щастие живот. Но в действителност любовта не е неподвижна, тя прилича на растение, което или расте и цъфти, или съхне и умира. Всичко зависи от това, какво правим с него. Искреното общуване прилича на водата, без него "растението" не може да оцелее. Споделяйте желанията, нуждите, отношението и чувствата си. Нека партньорът ви знае, че го обичате и цените. Никога не се страхувайте да кажете вълшебните думи "Обичам те". Не приемайте доброто отношение към вас като разбиращо се от само себе си. Говорете за чувствата си, без да се страхувате, че ще прехвалите партньора си. Искрената похвала е като слънце за растението - вдъхва нов живот в отношенията ви. Защото във всеки от нас живее детето, за което одобрението и приемането е жизнено необходимо.
 

Закон за даряването

Закон за дарениетоДа обичаш, означава да дариш частичка от себе си, без условия и очакване за подобен отговор. Ако искате да получите любов, трябва само да я дарявате. И колкото повече дарявате, толкова повече получавате. Любовта прилича на бумеранг, тя винаги се връща обратно. Може не винаги да е от този човек, на когото сте я дали, но въпреки това ще се върне при вас. И то стократно. И помнете, че запасът ни от любов е неограничен. Ние не я губим, когато я даряваме. И единственият начин да загубим любовта в себе си е да не я даваме на другите. Една от причините на някои да им е трудно да срещнат любовта е, че чакат някой друг първоначално да ги обикне. А това прилича на музиканта, който казва: "Ще свиря, само когато хората започнат да танцуват". Или пък да очакваш топлина от огъня, без да го подклаждаш с дърва. Истинската любов е безусловна, тя не иска нищо в замяна. Тя не понася бартер. Тайната формула за щастливи отношения през целия живот е, да обръщате внимание не на това, което можете да вземете, а на това, което можете да дадете.
 

Закон за докосванията

Докосването е една от най-силните прояви на любов, която разрушава Закон за докосваниятабариерите и укрепва взаимоотношенията. Да докоснеш човека, означава да докоснеш душата му. Може би затова, когато сме обидени на някого, му казваме "Не ме докосвай".
Прегръщайте обичания от вас човек просто така, без сексуалния подтекст, дръжте се за ръце. Изследователите са направили експеримент в една от клиниките на Лондон. Обикновено главният хирург е посещавал вечер всеки от пациентите си преди операция, за да отговори на въпросите и да обясни общия характер на операцията. Но по време на експеримента, хирургът държал за ръка всеки от пациентите си докато разговарял с тях. Тези пациенти оздравявали три пъти по-бързо от другите.
 Когато докосваме грижливо някого, се променя и нашата и неговата физиология - намалява се нивото от хормоните на стреса, отпуска се нервната система, подобрява се състоянието на имунната система, емоционалното състояние. Битува мнението, че ако на ден не прегърнем 7-8 човека, сме обречени на болест. Докосването, несравнимо с нищо друго, красноречиво ни показва проявленията на любовта.

 

Закон за свободата

Закон за свободатаАко обичаме някого, то трябва да му предоставим свободата. Свободата да взима собствени решения, да живее, както желае, а не така, както ние бихме искали. Всеки от нас има нуждата от лично пространство. Когато няма свобода във взаимоотношенията, хората се чувстват като в капан. Ако наистина обичаш някого, трябва да уважаваш желанията и потребностите му.
 Не винаги е лесно да дадеш свободата на обичания човек, но друг път няма. Житейската мъдрост казва: "Колкото повече свобода даваме на другия, толкова по-близко е той до нас".

 

Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Личностен ръст | Преглеждания: 873 | Добавено от: vali-vel | Тагове: свободата, причина и следствие, подобие, даряването, закон, доверието, любов, силата на думите, искреността, докосванията | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни