Вътрешно спокойствие и щастлив живот - 3 Октомври 2013 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2013 » Октомври » 3 » Вътрешно спокойствие и щастлив живот


12:02
Вътрешно спокойствие и щастлив живот
Баналното, напрегнато ежедневие поглъща всеки един от нас. Забързани, изнервени, начумерени и арогантни, ние се борим за по-приятни мигове и по-красиво бъдеще.

Трудният въпрос е как да го постигнем!?
Не е лесно, признавам! Възможностите не са безброй, но всеки би могъл да открие своята, такава, каквато си я представя и има начин да я осъществи. Необходимо за постигането на щастие е вътрешното равновесие. Всичко зависи от самите нас, от психическото състояние и силата на духа. За да сме щастливи, трябва да превъзмогнем навика да се изнервяме за секунди. Спокойствието, оптимизма, позитивната нагласа играят решаваща роля.
Всичко това, освен, че ни прави по-щастливи, но и влияе и върху здравето ни.Излишното напрежение, води до здравословни проблеми. Прекомерният стрес води до нарастване броя на сърдечните заболявания, като инсулт, инфаркт и пр. Факторите за непълноценен и неприятен живот са ясни. Постигането на по-приемливо съществуване зависи от вътрешната нагласа. Струва си да изградим наново приоритетите и да преразгледаме поведението си. Усилията си заслужават.
Необходимо е да се усмихваме. Лекотата, ведрото настроение, безгрижието и красотата - това отразява усмивката. Позитивизма зарежда и хората около нас. Помислете си само - отивате на работа с широка усмивка и пълни с енергия. Не е ли по-различно. Може би ще успеете да провокирате подобни емоции и у колегите си. Заслужава си. Усмивката е в основата на щастието.
Самочувствието, самоконтрола, грижата за собственото здраве и красота - това са стъпките за щастлив живот. Радостта от живота ни прави красиви и добре настроени към всичко заобикалящо ни. Нека да пробваме, може и да успеем!
П.П. Само да не забравяме доброто настроение!
Източник:
http://spisanie.to


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Здраве | Преглеждания: 1193 | Добавено от: vali-vel | Тагове: красотата, безгрижието, щастие, спокойствие, Лекотата, ведрото настроение | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни