Топ правила за УСПЕШНИ РОДИТЕЛИ - Част 4 - 12 Юли 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Юли » 12 » Топ правила за УСПЕШНИ РОДИТЕЛИ - Част 4


10:52
Топ правила за УСПЕШНИ РОДИТЕЛИ - Част 4

Вие и малките Ви деца


Справяне с многобройните искания на вашето дете.
Съвети за родителиАко не успявате да удовлетворите всички желания на детето си, не се обвинявайте – така е по-добре. Децата нямат представа за границите на ресурсите ви от време и средства.  Научете ги да се аргументират защо искат точно това или онова /така по-късно ще са много добри в преговорите/. Ако не успеят, то вие на свой ред предложете нещо, което е по-необходимо или по-забавно от желаното.


Преодоляване на отговор „Не”. Или кога компромисите са инструмент на възпитанието?
В много ситуации сигурно се чувствате безсилни срещу заинатяването с Съвети за родителибезбройните отричания на детето ви. Разберете причината – кое го кара да се държи по този начин? Най-често детето се чувства пренебрегнато или обидено и това го кара да реагира с раздразнение на всичко предложено му. Не забравяйте, че можете да му кажете какво да прави, но не и как да се чувства! Тук е необходим компромис – изчакайте с настояването си да изпълни конкретната дейност. Дайте му време да се успокои и след това със спокоен тон го подканете отново.

Престанете да се питате „Справям ли се добре”, „Добър родител ли съм” или „Дали не съм твърде строг/а”.
Съвети за родителиВие сте точния родител за точно това дете, което възпитавате и отглеждате с любов – просто няма случайности. Бързо отхвърлете тези съмнения в зародиш – нямате време за подобни терзания. Има толкова много неща, на които да научите детето си. То има нужда да ви вижда самоуверени и силни, вие сте неговите герои. Напрееееееееед!

Превъзмогване на чувството за вина.
Сигурно има ситуации, когато се чувствате виновни за това, че сте взели Съвети за родителипо-строги мерки при възпитанието на децата си или когато сте им отказали нещо по категоричен начин. Не винаги е лека задача да избереш адекватния за конкретната ситуация инструмент на възпитание, но понякога се налага да станеш „лошото ченге” в името на едно по-добро разбирателство занапред.

Футбол, балет или народни танци?
Сигурно ви е трудно да изберете към какво да насочите децата си. Спорта и изкуствата развиват мозъка по-различен начин, но общото е, че възпитават у малкия човек постоянство и упорство. Можете да посещавате заедно различни концерти и спортни състезания и да наблюдавате реакцията му. Започнете с нещо, след това лесно можете да изберете друго.


Бъдете щастлив човек, постигайте личните си цели и бъдете пример за децата си. Споделяйте радостта и удовлетворението с децата, за да ги мотивирате за успех от най-ранна детска възраст.
Вие не сте само „мама” или „татко”, вие сте личност с цели, мечти, идеи и Съвети за родителипрофесия. И макар някои от изброените да остават на заден план, това не означава, че трябва да ги оставяте напълно. За да сте удовлетворени като родители, преди всичко е необходимо да се чувствате пълноценни като личности с реализиран потенциал. Иначе след време ще стоварите върху децата си непосилно бреме. Всички сме чували твърдения от рода:  „Щях да уча медицина, но се роди ти!” или „Исках да обиколя Азия, но нямаше на кого да те оставя”, „Винаги съм мечтала да стана певица, но забременях” и т.н. Никога не е късно да последвате мечтите си и да бъдете този, който искате да сте – та какъв по-добър пример от това!
 

 
Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Румяна Бинева

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Румяна Бинева
Свържете се с мен:
имейл
rumi.bineva@velikova.eu

rumi_99


 
Категория: Съвети | Преглеждания: 787 | Добавено от: vali-vel | Тагове: родител, деца, съвети за родители | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни