Страхове, навици и успех...Как една млада майка "случайно стана милионер - 13 Януари 2013 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2013 » Януари » 13 » Страхове, навици и успех...Как една млада майка "случайно стана милионер


13:19
Страхове, навици и успех...Как една млада майка "случайно стана милионер
Много хора искат да започнат нещо ново, но не всички от тях могат да го направят. Защо е така? Защото сме свикнали да се държим за това, което имаме, каквото и да е то - често дори и да не е добро за нас.

Самата мисъл за промяна ни изпълва със страх и съмнение. Страх от неизвестното бъдеще, страх да започнем всичко от начало, страх от непознатото.

Как да се преодолее страхът и да се постигне успех? Вместо дълга теория и психологични раздувки, ще Ви разкажа една история за това, как една млада майка, "случайно" стана милионер.

Една девойка в детството си, много обичала литературата и искала да учи родния си английски език в Университет. По настояване на родителите си, започнала да учи френски език.

След успешното завършване на Университета, започнала да работи като секретар - преводач, редовно сменяйки работата си, в търсене на по-добро място.

След смъртта на майка си, тя решила да напусне Англия и заминала за чужбина. Там започнала да преподава английски и с това се прехранвала. Скоро  се омъжила и забременяла. Съпругът и дълго време не можел да си намери работа. Всички семейни грижи се стоварили върху нея, поглъщайки цялото и време.

Тя обаче имала една единствена страст - обожавала да пише различни истории. Голям проблем за нея било липсата на време за любимото и занимание. Често се налагало да го краде при всеки удобен случай.

Скоро след раждането на дъщеричката и, съпругът и я изоставил. Единствения източник на доходи били държавните помощи. Бебето изисквало постоянни грижи, поради което време за себе си, почти нямала. Но колкото и малко време да намирала, тя го посвещавала на любимото си занимание - да пише истории.

Джоан РоулингИ така, първата и книги била готова. Младата писателка я изпратила до няколко издателства, но всички те и отказали, намирайки в книгата и някакви "недостатъци". Тя започнала да си мисли, че черния период в живота и никога няма да свърши. Така се мотивирала още повече и продължавала да пише, въпреки трудностите на които била подложена.

След известно време се запознала с литературен агент, който носи ръкописа и на панаира на книгата във Франкфурт. Веднага след това, тя получила първия си хонорар в размер на няколко хиляди долара. Скоро след това, започнала регулярно да получава чекове с много нули на тях. Голяма била радостта и когато си купила първи компютър с хонорарите, които получавала. Успехът и нараствал главоломно и в едно прекрасно утро, тя се събудила милионер.

Вие със сигурност знаете името и. Това е Джоан Роулинг, автор на екранизирания бестселър "Хари Потър". Тя никога не се е учила да бъде писател, просто е правила това, което обича. Още първата и книга и носи повече успех от многогодишното обучение в Университета и работата и като секретар-преводач.

В заключение на тази история искам да Ви задам един метафоричен въпрос. Ако отдавна Вашия път не Ви носи удоволствие и желани резултати, осъзнавате ли, че нещо трябва да се промени? Ако в едно прекрасно утро се сетите за отдавна забравен Ваш талант, благодарение на който ще помогнете на хиляди хора, ще направите живота си щастлив, изпълнен с радост и изобилие. Какво ще направите с този талант?

Отговорът е очевиден, но по някаква причина не винаги постъпваме така....

Успех с Вашите решения!


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Истории за Успех | Преглеждания: 1361 | Добавено от: vali-vel | Тагове: талант, бизнес, история за успех, развитие, успех, Хари Потър, Джоан Роулинг | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни