Моето Призвание Част4 - 8 Юли 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Юли » 8 » Моето Призвание Част4


10:23
Моето Призвание Част4

Цели и мечти. Какъв е вашия план?

Повечето от нас имат безброй мечти. Какво обаче прави някои от тях призвание,развитие,успехреализуеми, а други остават само блян. В момента, в който решим, че сме пораснали можем да определим какво от всичко мечтано желаем да сбъднем. И така се раждат целите. Това са мечти с точни параметри и срок за реализирането им.
Преди да се впуснем в преследването на целите си, ще се наложи да си зададем няколко доста сериозни въпроса:

  1. Наистина ли искам точно тези неща?
  2. Какво съм готов да направя за осъществяването им?
  3. Устройва ли ме времето, което ще е необходимо за желания резултат?

Защо е толкова важно целите от вашия списък да са наистина ваши? За да постигнете каквото и да било, освен неотклонно намерение, ще се наложи да отделите време, а и да вложите усилия. И ако не желаете наистина тези неща, ще стане това, което става с повечето хора – ще се откажете. Наистина ли искате да губите време в пробване на това, след това на друго...вместо това се върнете на въпроса в точка 1.
 
Един пример: Всеки от нас познава хора, които са посветили 4 или 5 години, за да завършат висше образование. Дотук добре, но те не харесват специалността и нямат интерес да се развиват в нея. Оказва се, че след завършването работя нещо съвсем друго. Равносметката показва, че те всъщност са загубили всички тези години, а и много средства. А представяте ли си, ако бяха правили точно това, което ги тегли и е тяхно призвание...
 
Следващата стъпка, която ще ви помогне в намирането на истинските цели от вашия списък е: Огледайте внимателно всички цели и си задайте нов въпрос: Има ли цели, които си противоречат едни с други? Не, че не е възможно да обиколите Европа, да построите мечтания дом и да завършите фармация...просто много по-лесно ще е ако дефинирате кое след кое да стане; изберете реда, в който искате да случите нещата. Ако има противоречащи си цели, така вашите усилия биват разпилявани между тях и в крайна сметка разхищавате много повече енергия, ако бихте се съсредоточили в реализирането на една цел в определено време.
 
Относно втора точка – ако отговорите с „Нищо”! или „Просто ще изчакам”, или „Ще потърся съдействие от... и тогава ще започна”, то определено не сте готови да постигнете, каквото и да било. Направете си план за действие за всяка конкретна цел!
   
Кариерен план
 
Тук ще се опитам да ви насоча с няколко последователни въпроса, за да направите собствен кариерен план.
 
И така:
I. Къде съм сега? 
1. Образование
2. Моите способности
3. Социални умения
II. Като какъв бих желал/а да се реализирам? Искам да работя като...
III. Какво ми е необходимо?
IV. Как да стигна?
V. Необходими ресурси?
VI. Какви биха били най-вероятните пречки и способен/а ли съм да се справя с тях?
VII. Колко време ще отнеме? 
 
Когато завършите своя план, ще си дадете сметка дали точно това е вашия път. Това ще стане лесно – погледнете последната точка. Готови ли сте да посветите тези 2-3 или 8 г., за да реализирате призванието си? Ако отговора е Не, то тогава това не е вашето Призвание. Когато намерите своето „нещо за правене”... ще е абсолютно без значение колко време би ви отнело. Освен това, няма да ви е необходима каквато и да било допълнителна мотивация!

 


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Румяна Бинева

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Румяна Бинева
Свържете се с мен:
имейл
rumi.bineva@velikova.eu

rumi_99


 
Категория: Призвание | Преглеждания: 768 | Добавено от: RumiBineva | Тагове: развитие, успех, личност, личностно развитие, призвание | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни