Моето Призвание Част3 - 4 Юли 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Юли » 4 » Моето Призвание Част3


09:25
Моето Призвание Част3

ПРИЗВАНИЕ, професия, кариера, работа или конкретни примери за реализацията ви

Започваме с няколко примера:
 
призвание,успех,развитиеАлиша Кийз напуска университета, за да последва призванието си – да създава музика.
 
Кодолиза Райс свири на пиано до средата на тийнейджърските си години, подкрепяна от семейството си. Но при явяването си на конкурс разбира, че не това е нейното призвание, когато чува друго момиче да свири виртуозно солото, което тя е подготвяла цяла година. А тя тъкмо го е чула.
 
Възможно ли е да работите като банков служител и в същото време да изработвате уникални ръчни бижута, които продавате успешно в собствен он-лайн магазин.
Възможно ли е да имате научна кариера и да притежавате артистичен талант, който да реализирате в школа за деца.
Възможно ли е да работите като оперен певец и да декорирате жилища.
 
Да, да и да! Аз познавам тези хора, а съм сигурна, че и вие можете да добавите тук много примери. Какво означава това? Кое от горните е призванието на всеки от посочените? Вече казахме в предишната статия, че ПРИЗВАНИЕТО е нееднозначно и за всеки човек има определен шифър. Т.е всичко гореизброено е проявление на талантите на тези хора. Всеки от вас притежава набор от качества, таланти и умения, а повечето вече са добавили и образователна степен. Или иначе казано – добри сте в много неща. Единственото, което ви остава е да дадете ход на потенциала си, за да се случат нещата – ПРИЗВАНИЕТО ви зове!
 
Какво искам да правя най-много...за тези, които веднага ще изброят „действия” като спане и лежане, искам да отбележа, че става въпрос за ДЕЙСТВИЯ /включени са в думата „правя”/.
 
Всеки от нас е имал моменти, в които прави компромис – работи нещо, което не му е присърце. Ако това е част от кариерния ви план или е стъпка в развитието ви и трупането на умения, тогава добре. Но ако това е нещо, което не понасяте, далеч е от ПРИЗВАНИЕТО ви, то тогава каква е причината, защо продължавате да го правите? За пари? Едва ли получавате повече пари, отколкото ще получавате на желана от вас позиция? Само временно е...сериозни ли сте? Няма нищо по-постоянно от временното... Други оправдания – няма друга работа, криза е и не търсят такива като вас. Може би не търсят такива като вас, единствено по причина, че не знаят че съществувате. Много често фирмите търсят специалисти с конкретни умения, но не ги откриват месеци наред.
  
Професия
Кариера
Или просто работа
 
Страхотно е да започнете с план. Тук е важно да разберете, че това няма да промени начина, по който ви възприемат хората, но това не бива да ви притеснява. Вие го правите за себе си. Защото можете и защото искате да реализирате мечтите си!
 
Време е да се отдадете на онова, което ви тегли и което чувствате, че светът иска от вас да свършите, а не на това на което сте научени да правите.
 
Сега е време да определите на какъв етап от живота си сте. Ако знаете къде се намирате, твърде възможно е да виждате и възможните посоки.
 
Следва: Цели и мечти. Какъв е вашия план?


 


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Румяна Бинева

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Румяна Бинева
Свържете се с мен:
имейл
rumi.bineva@velikova.eu

rumi_99


 
Категория: Призвание | Преглеждания: 757 | Добавено от: RumiBineva | Тагове: успех, развитие, щастие, призвание | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни