Как да си намерим идея за бизнес - 28 Ноември 2012 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2012 » Ноември » 28 » Как да си намерим идея за бизнес


18:38
Как да си намерим идея за бизнес

Миналата година по това време дъщеря ми поиска Таблет за Коледа. Веднага се сетих, че това е шанс да я науча на нещо полезно, защото да се купува такъв подарък веднага не е добра идея.

Бизнес идеяОтказах да и купя таблета веднага и и предложих сама да си спечели една част от парите за него. Долу горе се получи следния диалог между нас:
- Хайде да се спазарим. Ти си спечелваш 300 лв, а аз добавям останалите и купуваме таблета.
- Става. А къде и как да спечеля толкова пари?
- Мога да те науча да си намираш начини за печелене на пари.
- Ихаааа, научи ме - въодушевено отговори дъщеря ми.
- Запомни! За да се научиш да намираш различни начини за печелене на пари, трябва винаги и навсякъде да си задаваш един единствен въпрос.
- Какъв въпрос?
- Как от това да спечеля пари?
- Само това ли?
- Да само това! Само този въпрос е необходимо да си задаваш, колкото се може по-често. Буквално, това важи за всички събития и факти, които ти се случват или са в полезрението ти.
Например: вървиш по улицата и виждаш обява залепена на един стълб - задай си въпроса - Как от това да спечеля пари? Опитай се да си отговориш два три пъти. Как точно с тази обява залепена на стълба може да спечелиш пари?
Дъщеря ми малко изненадана попита - Е хубаво де. Как да спечеля от тази обява?
- Помисли си сама. Нали искаш да се научиш да "виждаш" идеи за печелене на пари. Напълно възможно е да не успееш от първия път, но аз знам, че с всеки изминал ден, задавайки си въпроса все по-често, ще започнеш да намираш действително перспективни и ефективни методи.
Важно е постоянно да си задаваш въпроса и да се стараеш да намираш отговори, колкото повече отговори, толкова по-добре.
- А какво ще ми даде това? Не е ли по-лесно да си намеря някаква работа? - ме попита дъщеря ми.
- По лесно! Именно така постъпват 90% от хората. Но този, който постъпва както всички - получава като всички. Убедена съм, че ще ти е по-полезно да се научиш да намираш креативни методи за печелене на пари. Методи, които ще ти помогнат да си изкараш парички за таблета и не само за него, а за всичко, което ти е необходимо в бъдеще. Когато порастнеш, лестно ще получаваш всичко, което поискаш. Каква кола искаш да имаш?
- Аааа искам Toyota IQ!
- Отлично!
- А колко пъти трябва да си задавам въпроса за нея?
- Примерно 3-6 месеца, всеки ден по 5-6 пъти.
- Уаууууу - шашна се дъщеря ми.
- Помисли. Ще "поработиш" с този въпрос само 6 месеца, но до края на живота си, ще използваш способността си да намираш лесни начини за печелене на пари. По-късно това ще прерастне в способност да създаваш ефективни бизнес модели и да намираш идеи за печалба там, където никой не забелязва.
- Добре! Ще опитам!
В заключение искам да кажа, че тя наистина си спечели 300 лв, без особено затруднение. За дете на 14 години това се оказа съвсем не сложна задача. От тогава тя винаги намира, наистина странни начини да си изкара някакви парички и е много доволна от това.
Извода е:
Простия въпрос "Как от това могат да се спечелят пари" ще Ви донесе хиляди левове. Задавайте си го колкото може по-често. Той е особено полезен в ситуации, при които хората са склонни да си мислят че са неудачни, проблемни или грешни. Задавайте този въпрос за всичко, с което се сблъсквате в живота си и сами ще забележите промяната.
П.С. Прочитайки този пост, се попитайте " Как от това могат да се спечелят пари?"Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Бизнес | Преглеждания: 1884 | Добавено от: vali-vel | Тагове: бизнес идея, успех, идея, бизнес, Как да си намерим идея за бизнес, майстор на съдбата си | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни