Как да контролирам бъдещето си - 5 Януари 2013 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2013 » Януари » 5 » Как да контролирам бъдещето си


12:51
Как да контролирам бъдещето си
Обучавайте се Чували ли сте израза " Който се самообучава, той контролира бъдещето си".

Според мен, тези думи не са само метафора, а абсолютна истина. Най-честата човешка мотивация е обезпечаване на финансовото бъдеще. Именно по тази причина много хора избират простия и доказал се път за удовлетворяване на тази мотивация - наемния труд. Изглежда, че стабилната заплата и постоянната месторабота, могат да ни гарантират, че утре всичко ще бъде така, както го искаме. Обаче в повечето случаи, този метод на контрол над бъдещето има много недостатъци.

Работейки за заплата хората са силно зависими от други хора ( шеф, собственик, управител).
Служителят (работникът) развива чуждо дело, чужди цели, чужди задачи ( не свои).
Служителят (работникът) е длъжен да прави това, което му наредят и често то е в разрез с неговите желания.
Служителят (работникът) трябва да...трябва...Той трябва да...
И всичко това е подкрепено в повечето случаи от средна работна заплата, без каквато и да е възможност за увеличение.

Желаещи да получат стабилност и просперитет, хората затъват до гуша в блатото наречено " може да живея нормално" и илюзорно бъдеще, силно зависимо от други хора.

Най-опасното в този избор не е "шефа" или малката заплата. Най-опасното е спирането на собственото развитие. В нашия забързан живот и огромния поток от информация, който ни залива от всякъде се оказва, че огромната част от хората не са ангажирани по никакъв начин със своето развитие.

Отсъствието на личностно развитие и професионални навици и умения, обричат тези хора на лоши резултати и дори на пълен провал.

Обучение
Как да контролираме своето бъдеще?


Понякога Служителят (работникът) правят успешна кариера и осигуряват комфортна старост за себе си и семсйството си. Противно на всички "длъжен" и "трябва", те постигат целите си - да печелят много и стабилно.
 

Как да се постигне това?


Отговорът е простичък. Занимавайте се със своето обучение, самообучение, личностно усъвършенстване. "Аз съм най-добрата инвестиция" - инвестирайте в себе си.
Ако се вгледате в успелите хора, ще видите, че те масово се самообразоват. Ето и малко статистика в подкрепа на това твърдение.

Изследват се 32 милионера.
8 от тях работят като високо платени директори.
31 от 32 активно четат специализирана литература и посещават различни тренинги. Минимум по 1 тренинг на месец.
Извода от това изследване е че:
Пари вложени в образование се възвръщат бързо и многократно. Всички успели хора използват стратегия за инвестиране в развитието си. При всеки милионер в определен момент от живота му е присъствал наставник, учител или тренер. Днес тези милионери се учат от мултимилионерите и инвестират стотици хиляди долари в това. Мултимилионерите пък се учат от милиардерите - често срещано явление в света на големите цифри.

Занимавайте се със своето образование.
Това е много полезно и носи много пари в бъдеще;
Това е много интересно;
Това е много вълнуващо.

На всички начинаещи по пътя към успеха им препоръчвам да вземат стратегиите на обучение от най-добрите. Учете се от професионалистите, за да станете като тях.
 

Какво да направим на първо място?


Точно сега помислете какво може да добавите към Вашите професионални знания и как да подобрите (увеличите) своята личност. Разбирам, че въпроса не е лесен, но правете това, което Ви подсказва сърцето. Ако сърцето за сега мълчи, следвайте разума си. Вземете каквото можете, използвайте всяка възможност, правете го в крачка, без да се спирате.
Колкото по-рано започнете - толкова по-вече ще успеете!
Само погледенете колко много може да научите само от моя сайт. Разгледайте блога ми, погледнете във меню тренинги и безплатно, прегледайте форума. Навсякъде ще намерите нещо повече, нещо полезно, нещо непознато и интересно. Дори и една книга от Библиотека да Ви допадне и да я прочетете, това пак е огромен плюс за Вашето развитие.


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Личностен ръст | Преглеждания: 1401 | Добавено от: vali-vel | Тагове: личностен ръст, самообучение, успех, как да контролирам бъдещето си, образование, Тренинги, обучение | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни