Ефективни техники за преразглеждане - 9 Май 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Май » 9 » Ефективни техники за преразглеждане


09:59
Ефективни техники за преразглеждане
Web Hosting"Излишно е да бездействаш и се самосъжаляваш, по-добре е да вземеш живота си в ръце"
 
Има една техника "преразглеждане на деня", която е добре описана в книгите на Карлос Кастанеда, но в тази статия ще разкажа за прилагането на тази техника в по-различен вид. При Кастанеда преразглеждането обхваща целия живот от началото до настоящия момент, и това преразглеждане се прави по един от двата начина.

Първият начин е да съставите списък на всички хора, с които някога сте контактували и да карате по него. Вторият начин е да използвате техниката за преразглеждане без да съставяте план или списък и да си спомните това, което само изплува в паметта ви. Описвам го така за да разберете картината като цяло, но не ви предлагам да преразглеждате целия си живот, въпреки че, ако се захванете ще има някаква полза. Аз предлагам малко по-различни техники.

    Преразглеждане на събитията

Състои се в следното - когато ви се е случило нещо не по волята ви, да направите следното: спирате се и си спомняте току-що преживяното, но не както се е случило, а както би могло да се случи.

Например, скарали сте се с някого. В такъв случай си спомнете целият разговор от началото, намерете мястото или фразата в него, с който е стартирал конфликта. И след това продължавайте да си спомняте събитието така, сякаш не е имало конфликт  т.е. "спомняйте" си събитията така, както бихте искали да са станали.
На пръв поглед може да ви се стори, че такава техника няма да ви даде нещо, но не е така - на практика това е много мощен инструмент. Ще разберете, каква е силата, и каква полза може да донесе, когато започнете да я прилагате.

    Преразглеждане на деня

Техниката за преразглеждане на деня е практически същата, както е в случая с преразглеждане на събитията, с тази разлика, че да преразгледате целия ден са ви нужни 10 - 15 минути свободно време вечер.

 Плюс е, че можете да подобрите събитията, от чиито резултати сте доволни, но все пак бихте искали да подобрите. Освен това, с такава техника ще започнете по-добре да разбирате себе си, да видите нещата, които обичайно не забелязвате и да разберете, как може да се действа по-ефективно, като влагате по-малко енергии и сили.

Освен всичко изброено, тази техника позволява също да се премахнат емоционалните блокажи, обиди, гняв, агресия, които сте натрупали през деня. И които, ако не работите над премахването им, могат да станат причина за такива сериозни проблеми като инфаркт, нервен срив, инсулт и т.н. Ще се съгласите с мен, че да се отделят по 15 минути на ден, за да бъдете по-жизнерадостни, енергични и свободни, не е напразно губене на време, а много грамотна и полезна инвестиция в себе си.

Сега знаете за този прост за използване, но същевременно мощен инструмент и много ми се иска не просто да го прочетете и забравите, а да го прилагате в живота си, за да разберете цялата му ползва и потенциал, а също и да го споделите с приятели и познати.

 

Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Личностен ръст | Преглеждания: 774 | Добавено от: vali-vel | Тагове: успех, развитие, съжаление, преразглеждане | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни