ДА МЕЧТАЕМ НЕ Е ВРЕДНО- ВРЕДНО Е ДА НЕ МЕЧТАЕМ! - 5 Октомври 2012 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2012 » Октомври » 5 » ДА МЕЧТАЕМ НЕ Е ВРЕДНО- ВРЕДНО Е ДА НЕ МЕЧТАЕМ!


11:59
ДА МЕЧТАЕМ НЕ Е ВРЕДНО- ВРЕДНО Е ДА НЕ МЕЧТАЕМ!

Майстор на съдбата си

Да си припомним детството! Години в които всички ние сме можели да бъдем каквито си поискаме, да бъдем където си поискаме, години в които сме се къпали в мечти. Отдавайки се на детските фантазии сме се пренасяли във въобръжението си къде ли не, преживявали сме какво ли не. В своите мечти сме били принцеси, лекари, полицаи и какви ли още не. Кое ли момченце не е искало да стане космонавт, кое ли момиченце балерина?

Но времето минава, ние порастваме и с възрастта все по-често чуваме гласове, които ни нашепват "стегни се - стига си мечтал", "слез от облаците - алоооо", " я слез на земята" и все от този сорт. И какво правим  ние, ами като едни послушни членове на обществото, спазвайки всички догми и правила спираме да мечтаем. Да така е, някъде към пълнолетието малко по малко всички се убеждаваме, че мечтите са ала бала работа, че те са безполезни, несолидни, нездравословни и т.н.

Напредвайки във възрастта малко по малко ние напълно забравяме да мечтаем. Хубаво ли е това? Какво са мечтите и какво могат да ни дадат те?

ДА МЕЧТАЕМ НЕ Е ВРЕДНО- ВРЕДНО Е ДА НЕ МЕЧТАЕМ!

 

Аз съм Господар на светаЩе Ви разкажа една притча:
Живял един старец спокойно, достойно и „правилно”. Починал. Попаднал в Рая.
Посреща го Господ пред вратите на Рая и му показва новия му живот... „Ето я твоята вила край морето, ето я твоята лимузина, ето твоето богатсво и комфорт”
Стареца онемял от изненада и попитал: „Господи, защо ти не ми даде всичко това, когато бях жив?” и отговорил му Господ -” ти сам ме молеше ...Господи дай ми колкото за „хляба””, за всичко това ти дори не си помечта.....

Колко често мечтаем? За какво мечтаем?
Мнозина се боят да мечтаят, погрешно мислейки, че мечтите ги откъсват от реалността! Но... това не е съвсем така – напротив, мечтите помагат светът да стане по реален, да стане по добър, да стане по хубав. Как – ще ме попитате със сигурност?

Мечтите са място, където смело можем да експериментираме със своя живот. Именно в мечтите си ние приемаме нови роли и събития за себе си. Приемайки една или друга роля, преживявайки едно или друго събитие, ни става ясно, че нещо от случващото се ни е харесало, друго пък не чак толкова.
Мечтаейки ние много по ясно осъзнаваме своите желания и потребности. Осъзнавайки потребностите си ние изграждаме един много по осъзнат живот, в който все по рядко имаме усещането, че „искаме...ама не знаем какво”. Все по рядко ни спохождат пристъпи на неудовлетвореност от животa.

На свой ред, осъзнавайки желанията си имаме сила да ликвидираме причините за неудовлетвореността която ни обзема. С други думи, разбирайки своите желания, ние можем да изпълним живота си с радост и душевен комфорт.

Тогава, когато си мечатеме за какво ли не идва нашата истинска МЕЧТА! Тази Мечта, която е способна да завоюва страни и континенти, да изпрати човек в космоса, да подтикне някого да изследва неизследвани глъбини, мечта вдъхновяваща човек за най-грандиозни и самоотвержени подвизи. Мечта, която придава смисъл на всички наши действия и на целия ни живот.

Най-задавания въпрос от както свят светува е „Какъв е смисъла на живота”? Отговора му е много простичък, както повечето гениални неща...Следвай мечтите си, реализирай мечтите си...

Защо толкова много хора живеят живота си, постоянно търсейки отговора  на въпроса „какъв е смисъла му”, нима всички те са спрели да мечтаят?
Да! За съжаление с годините ние губим тази способност. Улисани в проблеми дори забравяме да се поспрем и да помечтаем. Колко жалко, нали!

Мечтата е пътеводната звезда в човешкия живот. Трябва да умеем да мечтаем!
 
ДА МЕЧТАЕШ НЕ Е ВРЕДНО- ГЛАВНОТО Е ДА УМЕЕШ ДА МЕЧТАЕШ!

Следва упражнение>>>


Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Powered by Emailinvest


Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 

Прикачвания: Изображение 1
Категория: Интуиция | Преглеждания: 1549 | Добавено от: vali-vel | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни