Ах този мързел - част 3 - 26 Май 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Май » 26 » Ах този мързел - част 3


13:27
Ах този мързел - част 3

Мързелът като следствие от липсата на мащабно виждане

Работата е там, че ако се занимавате с интересна и любима работа, прогресирате бързо - печелите първите пари, получавате първото признание и т.н., nо ви е нужно мащабно виждане, за да продължите да се развивате.Мързелчо

Детските дрешки са ви малки и е време да пораснете и освежите собствените си цели. Ако преди купуването на кола и 100 000  месечен доход са били страхотни за вас, то когато вече ги имате ви става пределно ясно, че това е малко. Да, именно малко, и за нищо не стигат. Разбира се, можете да тръгнете в посока "избавяне от егото" и породените от него желания, но можете и да си признаете, че постигането на целите е прекрасен катализатор за вътрешен растеж, което съществото ви отчаяно иска и ще продължава да иска, защото такава е нашата природа.

Мащабното виждане спомага за съзирането на смисъла в ежедневната рутина и в преодоляването и.  Рутината никога не се предава. Можеш да я минимизираш, да я дадеш на ишлеме, да я автоматизираш, но изцяло да премахнеш монотонните действия в живота си няма да можеш. Пък и не трябва. Променя се самия човек. Когато има мащабно виждане в живота си, с текущите задачи били те и неинтересни, той ще се справя играейки и с усет за вкуса на живота.

Но ако няма такова виждане, то на човек с вътрешен размах и амбиции ще му стане безинтересно и ще го превземе ежедневния мързел. В такъв случай не помагат нито веселбата, нито спорта, нужна е голяма и ярка цел, за да пробуди апетита и вкуса за живот.
Като обобщение - мързелът не може да се пребори, а и не трябва. Трябва да се разреши неговата причина. При това възможно най-рано, за да не се задълбочи тази ментална болест и не свикнете с живот без цветове.

 
Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Личностен ръст | Преглеждания: 853 | Добавено от: vali-vel | Тагове: мързел, Център за личностно развитие, успех, развитие, център | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни