Ах този мързел - част 2 - 22 Май 2015 - Блог - Център за личностно развитие Валентина Великова
Главна» Консултации » 2015 » Май » 22 » Ах този мързел - част 2


09:17
Ах този мързел - част 2
Мързелът като следствие на енергиен спад

Това е различна причина за появата на мързел и може да се появи дори при приятна работа. Преуморени сте, силите ви са на свършване, ръцете се отпускат, започвате да се замисляте, дали сте избрали правилната работа, появяват се творческите мъки и подобни самоизтезания и то при положение, че е нужно само да си отпочинете и да възстановите силите си, за да зациркулира енергията в тялото ви.
Първото, което трябва да се разбере е, че енергийния спад съпътства и най-обичаната работа, но това не означава, че трябва да захвърлите всичко и да се захванете с нова работа, с надеждата там нещата да стават от раз. Какви са причините за спада ли? Умората, както физическа, така и морална. Изходът е почивка и презареждане. Тук е много важно да се разбира ролята на храната и физическата активност за тонуса ни. Ако имате енергиен спад, първото, което трябва да направите е да възстановите силите с почивка, без да взимате някакви решения при такова състояние. След това задачата ви е да сведете такива спадове до минимум, т.е. да внесете спорта, искреното веселие и правилното хранене в режима си.

  Мързелът като следствие липсата от истинска цел

    Застоялата вода се вмирисва. Това казва всичко.
    Същото се случва с енергетиката ви, когато тя няма ясно изразено русло. Тогава тя застоява във вас като предизвиква всички тези неприятни състояния - спи ви се, без да сте уморени, яде ви се, без да сте гладни и т.н. Това е неприятно, но и с него свикваш. Неползваните мускули атрофират и след това е нужна огромна работа, за да ги размърдате и върнете към тонуса. Същото се отнася и до вътрешните ви сили, които дават фира като не ги ползвате. А при такова състояние, мързелът е в повече.
    Тук всичко зависи от нивото изоставеност на ситуацията, но в глобален смисъл, изходът винаги ще е един - светлата цел, която ще разтърси съществото ви. При това точно настоящата цел, към която още сега можете да тръгнете, а не някога си. Та нали сега е всичко, което имаме наистина.
    Тези, които през целия си живот чакат голямата и велика цел, която да ги разтърси, приличат на обречена 30-годишна девственица, чакаща принца на бял кон. Дечица, стигнете първо с краката си до всяка, дори и неголяма цел. А след това се целете в голямото. Това е изкачване на планина - между другото, много увлекателно пътешествие е.
    "Много хора имат мечта, която може да се реализира за седмица, а те я превръщат в мечтата на живота си" - неизвестен автор в Интернет.
    Отслабнете. Спечелете милион (като начало). Вижте света - билетите в Ню-Йорк са по-евтини, от тези на Камчатка. Започнете свой бизнес. Оплетете покривало за колата си на една кука. Направете каквото и да е, но го довършете. Това е единствения начин чрез своя опит да разберете, че в този живот всичко е по-реално и просто, отколкото ви изглежда.

 
Желая Ви ЩАСТИЕ!
Радвам се, че сме заедно!
Благодаря Ви!

С любов и уважение!
Валентина Великова

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Абонирайте се. Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!Валентина Великова
Свържете се с мен:
имейл
valivel@velikova.eu

velikova.vd


 
Категория: Личностен ръст | Преглеждания: 881 | Добавено от: vali-vel | Тагове: развитие, мързел, личност | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
avatar
бюлетин

Абонирайте се.
Бъдете информирани!
Грабнете своя бонус веднага!

Адрес

41, ул. Македония
Варна 9002+359 877 133 993 office@velikova.eu
Намерете ни